Polis dekt alleen verstopte bagage

Vakantiegangers proppen hun auto zo vol dat bij een inbraak verzekeraars niets uitkeren. Verzekerde zonzoekers beseffen niet dat tassen en kostbaarheden bij diefstal niet worden vergoed als ze zichtbaar op de hoedenplank lagen.

Dat probleem speelt vooral bij grote gezinsauto's en stationcars waar eigenaren vergeten de rolhoes over hun bagage te trekken.

Ondanks een reisverzekering keren verzekeraars dan bij inbraak niets uit. Dat bevestigt Verzekeringssite.nl, de vergelijker op internet die alle voorwaarden en prijzen van reispolissen vergelijkt. De gedupeerde verzekerde moet na inbraak bovendien zélf aantonen dat hij de spullen vanaf de straat onzichtbaar voor dieven had opgeborgen. Dat geldt zelfs als de auto even op de parkeerplaats van een hotel staat.

Stationcar

Als de verzekerde met een stationcar bijvoorbeeld niet kan hardmaken dat de rolhoes over de bagage lag, vergoeden verzekeraars schade evenmin. Het probleem om bagage afgedekt op te slaan is voor bezitters van een jeep of SUV nog groter. "Deze voorwaarde geldt bij alle verzekeraars", zegt directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. "Reizigers weten zelden dat zij hun bagage volledig moeten opbergen, hoewel het al jaren in hun polis staat."

Verzekeraars zijn nog strenger als het om zogeheten kostbaarheden zoals cheques, pasjes en sieraden gaat. "Die kun je het beste altijd bij je dragen", zegt Hordijk.

Bron: De Telegraaf.