Polishouders Conservatrix woest: 'Steun overheid nodig'

conservatrix31-12-2020.jpg

Boze polishouders van de failliete verzekeraar Conservatrix eisen steun van de overheid, meldt De Telegraaf. 'Mensen kunnen de huur niet meer betalen als straks hun pensioen gekort gaat worden. Die moeten op hoge leeftijd het huis uit', zegt Dirk Jongmans, voorzitter van de Stichting Polishouders Conservatrix, in de krant. Hij noemt het onrechtvaardig dat de curatoren van plan zijn om alle polishouders evenredig te korten.

De stichting heeft in de kerstweek minister Wopke Hoekstra (Financiën) om financiële steun voor individuele polishouders gevraagd. 'Deze zomer heeft Hoekstra steun geweigerd aan Conservatrix. Daar kan ik nog inkomen, want het bedrijf was kennelijk niet meer te redden. Maar polishouders verdienen zijn steun wel. Zij hebben hier niet om gevraagd en hadden geen enkele invloed op het falende toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB).'

Korting pensioenen van maximaal 40 procent

De stichting telt inmiddels ruim vijfduizend van de 71.000 gedupeerde polishouders. Zo'n zevenhonderd van hen zijn gepensioneerden, die vanaf maart in hun portemonnee geraakt gaan worden als de curatoren, zoals aangekondigd overgaan tot het snijden in hun Conservatrix-pensioen. De korting zal maximaal 40 procent bedragen en vooral oudere polishouders maken zich grote zorgen.

Bron: ANP MediaWatch / De Telegraaf