background branding

Politieke partijen willen onderzoek naar veiligheid implantaten

implantfiles-plaatje-icij-25-11-2018-22-780.jpg

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer heeft vandaag een verzoek ingediend bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid om de veiligheid van implantaten te onderzoeken. Na het onderzoek The implant Files van Radar en Trouw zijn er veel vragen ontstaan over hoog risico implantaten, de zogenaamde klasse 3 implantaten.

Initiatiefnemer Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen van de PvdA heeft samen met collega-Kamerleden van de Partij Voor de Vrijheid, GroenLinks, SP, CDA, VVD, SGP en Van Kooten-Arissen het document ondertekend evenals de patiëntenverenigingen Borstkankervereniging Nederland, Meldpunt Klachten Siliconen en Meshed Up.

Over The Implant Files

Radar en dagblad Trouw brachten vorig jaar de conclusies van jarenlang, wereldwijd onderzoek naar implantaten naar buiten. Wat bleek? Het wereldwijde toezicht op implantaten faalt, waardoor levens in gevaar komen.

De nieuwe Wet op de medische hulpmiddelen treedt eind juni 2020 in werking en de ondertekenaars willen dat er onderzocht wordt of het gebruik van klasse 3 implantaten dan wel veilig is.