Porsche moet 60.000 SUV's terugroepen wegens illegale software

porsche-terugroep-18-05-2018.jpg

Automaker Porsche moet in Europa circa 60.000 sportieve terreinwagens terug naar de garage roepen. De SUV's zijn uitgerust met illegale software die de uitstoot van de dieselmotoren manipuleren. De Duitse toezichthouder heeft beslist dat deze software moet worden aangepast.

De terugroepactie is een nieuwe klap in het gezicht voor moederbedrijf Volkswagen dat gebukt gaat onder de nasleep van het omvangrijke dieselschandaal. De kwestie met de sjoemelsoftware heeft het bedrijf al de nodige miljarden gekost. Ook het imago van de Duitse autoreus heeft een deuk opgelopen.

Volgens het Duitse ministerie van Transport is in auto's van de types Macan en Cayenne software gevonden die emissietesten konden beïnvloeden. De terugroepactie geldt voor 52.831 auto's van het type Macan die zijn uitgerust met een 3.0-liter V6 dieselmotor en 6755 Cayenne 4.2-liter V8 motor.

De motoren die Porsche gebruikt zijn door Audi geleverd. Dat zusterbedrijf zei in maart al dat er nog omvangrijke terugroepacties staan te gebeuren.

Bron: ANP

Beeld: Porsche