background branding

PostNL: versturen vanaf volgend jaar duurder door inflatie

Brievenbussen-postnl80363420_s.jpg

Postzegels en het verzenden van pakketten worden vanaf volgend jaar duurder, maakte PostNL bekend. Een postzegel voor brieven in Nederland kost vanaf 1 januari 1,01 euro. Dat is nu nog 96 cent.

'Deze nieuwe prijs past, samen met de andere tariefwijzigingen, binnen de ruimte die PostNL jaarlijks van de overheid krijgt om tarieven aan te passen. De nieuwe prijs is, mede door de dalende postvolumes, onvermijdelijk', meldt de post- en pakketvervoerder.

Ook frankeren duurder

Het basistarief voor brieven naar het buitenland gaat van 1,55 euro naar 1,65 euro. Het versturen van een binnenlands pakket gaat online gefrankeerd 6,95 euro kosten, dat was 6,75 euro. Frankering bij PostNL-punten gaat 7,65 euro kosten. Dat is nu nog 7,25 euro.

Decemberzegels goedkoper

PostNL wijst erop dat de kosten stijgen, onder meer door inflatie. 'Een gematigde stijging van de tarieven is daarom noodzakelijk', stelt het concern. Verder meldt het bedrijf dat het tarief voor de decemberzegel dit jaar 0,91 euro bedraagt, net als in 2021. De speciale decemberzegels zijn 5 cent goedkoper dan normale postzegels.

Bron: ANP