background branding

Prijs voor plaatsen afvalcontainer verschilt per stad

container-op-straat-180618.jpg

Het plaatsen van een container voor het puin van een verbouwing is in de ene stad duurder dan in de andere. Dat blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl naar de zogenaamde stoeptaks.

Het bedrijf vergeleek de prijzen die in verschillende gemeenten worden gevraagd voor het plaatsen van een 6m3 container, voor een huurperiode van veertien dagen.

Ook de regels verschillen per gemeente

Jerry de Jong van de Afvalcontainershop laat aan RTL nieuws weten dat de verschillen tussen gemeenten ook zichtbaar zijn in de regelgeving. ‘Waar je in de ene plek een vergunning nodig hebt, geldt dat voor de andere weer niet.’ In de gemeente Utrecht zijn de regels zelfs anders per wijk.

Goedkoopste provincies

De gemiddelde prijs die gemeenten vragen voor het plaatsen van een afvalcontainer komt uit op 35,01 euro, voor een periode van veertien dagen. In de helft van de gemeenten is het echter gratis. De gemeente Blaricum kwam het slechtst uit de verf. Het plaatsen van een container kost daar maar liefst 350 euro. Groningen en Noord-Holland bleken de goedkoopste provincies.

Bron: RTL Nieuws / Afvalcontainershop.nl