Private lease steeds populairder in Nederland

leasing110917.jpg

Van de ruim tien leaseauto’s die in Nederland rondrijden is een daarvan dubbelop een private lease-exemplaar. Dit jaar verwacht de bedrijfstak een mijlpaal van 100.000 contracten te bereiken. Dit meldt BNR.

De vraag naar private lease is de afgelopen jaren volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) zo hard gegroeid, dat er in juni 2017 85.000 contracten voor private lease waren. Dat is vergeleken met 2013 vier keer zoveel.

'Naast de groei die we in zakelijke autolease zien, zien we dat private lease dit eerste halfjaar ontzettend doorgroeit', vertelt Renate Hemerik, woordvoerder van de VNA, in een interview aan BNR. 'Dat heeft onzes inziens te maken met het feit dat de consument heel graag zorgeloos wil autorijden tegen vaste kosten.'

Private lease houdt in dat de gebruiker een auto voor langere tijd huurt tegen een vast maandbedrag plus tankkosten. Op dit moment bestaat de leasemarkt voor zo’n 11 procent uit private lease, blijkt uit cijfers van de VNA.

Snellere stijging dan verwacht

Eerder voorspelde de VNA dat het aantal privateleasecontracten pas in 2020 op 100.000 zou uitkomen.'Wat je merkt is dat het bij de consumenten enorm aanslaat en dat die consument eigenlijk datgene wil hebben wat zakelijke automobilisten al een hele tijd kunnen genieten’, vertelt Hemerik aan BNR.

Bron: BNR