Privégegevens van 150 miljoen MyFitnessPal-gebruikers op straat

myfitnesspal-hack-180330.jpg

Gegevens van zo'n 150 miljoen gebruikers van de voedings- en fitnessapp MyFitnessPal zijn door hackers gestolen. Under Armour, het bedrijf achter de app, bracht donderdag naar buiten dat eind februari door een onbekende partij data van de accounts is buitgemaakt.

Deze week kwam het bedrijf achter het lek en heeft gebruikers geïnformeerd. Onder de gestolen gegevens zijn gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden. Gevoeligere informatie als creditcardgegevens en burgerservicenummers zouden volgens Under Armour niet zijn ontvreemd. Het bedrijf adviseert gebruikers om hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen.

MyFitnessPal doet onderzoek

ia de app MyFitnessPal kunnen gebruikers hun calorieën, dieet en bewegingsactiviteit bijhouden. Het bedrijf heeft beveiligingsdiensten in de hand genomen om te helpen met het onderzoek en werkt daarnaast mee met de politie.

Zijn jouw gegevens gehackt?

Op het internet zijn er een aantal websites die gegevens verzamelen van hacks. Ze hebben hier een openbare database van gemaakt, zodat je kan zien bij welke websites je gegevens buit zijn gemaakt.Hoe weet je of jouw gegevens zijn gehackt?

Bron: ANP