Problemen QR-code - Reactie GGD

08112021 GGD.png

Wij weten dat het verkrijgen van een QR code in een aantal gevallen lastig tot stand komt. We begrijpen dat het een vervelende situatie is. Wij zijn hier uiteraard niet blij mee en willen voor iedereen zo snel mogelijk een oplossing.

In de afgelopen periode zijn er door het ministerie van VWS 55 miljoen QR codes uitgegeven. De meeste mensen die aanvankelijk problemen ondervonden met de QR code zijn inmiddels geholpen aan een werkende QR code, blijkt ook uit het onderzoek van Radar.

In het proces naar het verkrijgen van een QR code leveren wij de benodigde data aan bij de CoronaCheck-app. Deze app is in beheer van het ministerie van VWS. We weten dat de koppeling van de data soms tot problemen leidt en dat de oplossing niet eenduidig is. Het gevolg is dat we continue op zoek moeten naar een nieuwe oplossing.

Het oplossen van al deze individuele gevallen is maatwerk. Soms is het een technisch probleem, soms kloppen de gegevens niet in ons systeem, soms een combi van beiden en soms vraagt de oplossing meer tijd dan wij willen. Er is dus niet één pasklare oplossing voor mensen die graag een QR code willen maar waarbij dat niet lukt.

Iedere medewerker doet zijn uiterste best om tot een oplossing te komen maar een geboden route naar een oplossing kan voor de ene persoon wel werken maar voor de andere niet.

Mensen met een geldig BSN, een DigiD en gevaccineerd of getest bij GGD en die toch problemen ondervinden met een QR code kunnen contact opnemen met 0800-5090 en worden daar geholpen.