Problemen QR-code - Reactie Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

08112021 ministerie.jpeg

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft geregeerd op de uitzending van maandag 8 november 2021 over problemen met QR-codes.

Ons beeld is dat vrijwel iedereen die een coronatoegangsbewijs nodig heeft, de QR-code makkelijk en snel kan oproepen. De CoronaCheck-app is ruim 13 miljoen keer gedownload in Nederland. Gebruikers hebben al meer dan 55 miljoen keer succesvol een vaccinatie-, test- of herstelbewijs kunnen aanmaken in de app en er zijn ruim een half miljoen papieren bewijzen verzonden per post.

Er zijn gelukkig geen grote problemen of bugs in de app. Af en toe melden zich mensen bij de helpdesks voor wie het toch niet goed gaat, zoals de mensen die meewerken aan deze Radar-uitzending. Dat is ontzettend vervelend voor hen en we doen er alles aan om hun specifieke probleem te verhelpen. Immers: iedereen die gevaccineerd is, heeft recht op een vaccinatiebewijs.

Het is aan de organisatie die de vaccins heeft gezet om ervoor te zorgen dat de vaccinaties goed geregistreerd staan, zodat er een QR-code kan worden aangemaakt in de app. Daarom heeft bijvoorbeeld de GGD een speciale helpdesk ingericht om mensen te helpen die problemen hebben met de registratie van hun gegevens. Als het aanpassen van de gegevens niet helpt, kan handmatig een geprinte QR-code worden aangemaakt.