ProRail wil pakkans van spoorlopers vergroten

spoorlopers-aanpak-021117.jpg

De overlast van mensen die langs het spoor lopen is nog altijd te groot, vindt spoorbeheerder ProRail. Topman Pier Eringa wil over meer maatregelen tegen dit spoorlopen in gesprek gaan met de vervoerders en het ministerie van Infrastructuur, zegt zijn woordvoerder.

In een interview met het AD leek Eringa te suggereren dat machinisten niet meer moeten afremmen voor mensen die hun hond uitlaten langs het spoor, maar de woordvoerder verzekert dat dit niet aan de orde is. 'We hebben heel sterke veiligheidsprotocollen en gaan absoluut niet doorrijden als iemand langs het spoor loopt.' Eringa wil volgens hem vooral 'de discussie aangaan'. 'We hebben meer dan tien spoorlopers per dag. Door één persoon langs het spoor worden tientallen treinen vertraagd. Daar hebben we als spoorsector heel veel last van.'

ProRail wil het bijvoorbeeld moeilijker maken om bij het spoor te komen. De spoorbeheerder denkt aan nog meer hekwerk en cameratoezicht. De pakkans moet ook groter worden, vindt de spoorbeheerder.

Bron: ANP