Radar checkt: Egypte.nl | EZ Mover meubelverplaatser

Je boekt een vlucht naar Egypte via Egypte.nl. Op de dag van vertrek wordt je vlucht gecanceld. De vlucht je hebt geboekt blijkt helemaal niet te bestaan. Verder: een testpanel moet raden waar de EZ Mover voor dient.

EZ Mover

Er is een testpanel samengesteld van kritische kijkers die moet raden waar je de EZ Mover voor kunt gebruiken. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Thomas Verhoef, presentator van het tv-programma Eigen Huis en Tuin gaat zelf het experiment aan en probeert met de EZ Mover een zware eettafel te verplaatsen.

Egypte.nl: vlucht geboekt die niet blijkt te bestaan

Egypte.nl biedt vliegtickets aan naar Egypte. Petra had een vakantie geboekt via de website en kreeg op de vertrekdag te horen dat de vlucht niet doorging. Geen vakantie, maar ook geen geld retour. Nadat ze zelf is gaan onderzoeken hoe het zit, ontdekte Petra dat de vlucht helemaal niet bestond. Meerdere malen heeft Petra gebeld met de eigenaar van Egypte.nl maar ze kreeg geen gehoor. Fons gaat langs bij het hoofdkantoor van het reisbureau om te vragen waar het geld blijft van Petra.

Radar nam contact op met SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden, om te vragen wat er gebeurt met tickets van gedupeerden als een reisorganisatie failliet wordt verklaard. Enkel en alleen reisorganisaties die verbonden zijn aan SGR, krijgen de reizigers het geld geretourneerd. Na het telefoongesprek met Radar heeft SGR besloten om het deelnemerschap van Egypte.nl te beëindigen.

Is een plak-bh nuttig?

Een sticker voor op je voorhoofd, een naamplaatje of... bakpapier? Nee: het is een plak-bh! Wat heb je daar eigenlijk aan? Een testpanel probeert het product uit.

Bekijk de video op YouTube