Radar checkt: Geef niet nogmaals geld aan teakbeleggingen

Oud-investeerders van het failliete bedrijf EcoDirect worden benaderd door het bedrijf Security Circle met het verhaal dat er nog 20 miljoen euro te verdelen is. Om aanspraak op het geld te mogen maken, moeten ze dat bedrijf echter eerst 250 euro betalen. Fons spreekt met de toenmalige curator, die er zijn vraagtekens bij zet.

EcoDirect was een teakhoutzagerij op Costa Rica, maar door onkunde van de Nederlandse directie is het bedrijf in 2008 failliet verklaard. In het bedrijf was door 4000 voornamelijk Nederlandse particulieren gezamenlijk 72 miljoen dollar geïnvesteerd. Willem Aerts was destijds de curator en heeft 25 miljoen dollar veilig weten te stellen en kunnen verdelen onder de investeerders.

20 miljoen euro beschikbaar? 'Klinkklare onzin'

Sinds 2014 neemt Security Circle contact op met dezelfde investeerders met de belofte dat er nog eens 20 miljoen euro gevonden is. Aerts vindt deze belofte 'klinkklare onzin'. Hij zegt: 'Als dat zou zijn, dan moet een rechter een nieuwe curator aanstellen om het bedrag eerlijk te verdelen. Het is juridisch onjuist om eerst te betalen, voor je aanspraak mag maken op het geld.’

Aerts wil de crediteuren waarschuwen voor Security Circle. ‘Ik heb al meerdere gedupeerden gesproken en allen worden zij benaderd door het bedrijf. Het is onwaarschijnlijk dat er nog 20 miljoen dollar te verdelen is, want dan zouden de instanties in Nederland ook op de hoogte zijn. Als er al geld te verdelen is, dan moet dat via een aangestelde curator, en niet via een vaag bedrijf als Security Circle.’

Forumreacties

4
  • Door Radar

EcoDirect was een teakhoutzagerij op Costa Rica. Het bedrijf is in 2008 failliet verklaard. 4000 voornamelijk Nederlandse particulieren hadden investeerden gezamenlijk 72 miljoen dollar in het bedrijf. Claimorganisatie Security Circle beweert dat er nog 20 miljoen euro te verdelen is. Wie daar aanspraak op wil maken moet wel eerst even 250 euro betalen. Krijgen oud-investeerders daadwerkelijk hun geld?

  • Door Colette Bruijn

Ook ik behoorde tot de beleggers van Costa Rica. Een dagblad plaatste een paginagrote advertentie, wekelijks. Interessant product, milieuvriendelijk en ook nog met een sociaal concept, wat niet goed afliep helaas. Ik verbaas mij niet, dat er nog geld over is, want de curatoren waren er snel bij om nog wat geld uit te delen, zodat ze ervan waren. Ik heb zelf nog niets gehoord van het toenmalig beleggingsfonds gehoord, maar €250 eerst inleggen? Hoezo?

  • Door Lady1234

Dan bent u die € 250 ook kwijt.