background branding

Radar checkt: Klachten over Koopjedeal.nl

Mensen bestellen steeds vaker producten online. Maar welke webwinkel is te vertrouwen en welke niet? En wat zijn je rechten? De laatste paar maanden kreeg Radar veel klachten binnen over Koopjedeal.nl. Zo ook een klacht van Ruud Budding. Zijn vrouw bestelde een aantal producten bij deze webwinkel. Alleen de twee bedovertrekken werden geleverd. De irritatie bij Ruud Budding liep hoog op. Fons Hendriks ging daarom bij hem langs.

Meerdere mensen waarschuwen

De familie Budding betaalde 160 euro voor de bestelde producten, maar kreeg slechts voor ongeveer 30 euro goederen geleverd. Ze wachten al drie maanden tevergeefs op de rest van hun bestelling. 'Ik denk dat het verstandig is om meerdere mensen te waarschuwen voor deze firma', zegt Ruud Budding. Na vele mailtjes en telefoontjes is de maat voor hem vol. In het begin kreeg hij te horen dat er storing was bij het distributiecentrum. In de laatste mail zegt de webwinkel dat ze niet meer mogen mailen of bellen. Dit verbaasde meneer en mevrouw Budding. Hoe moeten ze dan contact zoeken?

Top-5 Klachtenkompas

Niet alleen de mailbox van Radar, maar ook andere consumentenfora worden overspoeld met klachten. Koopjedeal.nl staat in 'Top actueel' van het Klachtenkompas. Deze top 5 toont bedrijven waar nu veel over wordt geklaagd. 'Het valt mij op dat spullen niet geleverd worden', zegt Gerard Spierenburg van de Consumentenbond. 'Bovendien was Koopjedeal lange tijd onbereikbaar.' De Consumentenbond zocht vanwege de vele klachten telefonisch en via Twitter contact met de webwinkel. Na een paar dagen reageerde Koopjedeal op de tweet.

Bekijk het screenshot

Bekijk het screenshot

'Al onze voorraad is verbrand'

Ook Fons ging langs bij Koopjedeal.nl en sprak met mede-eigenaar Karrar Al-Hasa’i. 'We hebben eind september een brand gehad in ons distributiecentrum,' zegt hij. 'Al onze voorraad is verbrand.' Via een schriftelijke reactie laat hij weten dat het hem betreurt dat Radar veel klachten ontvangt. 'U moet weten dat de zaken die u heeft aangestipt uitzonderingen op de regel zijn en dat het geen normale gang van zaken is binnen onze bedrijfsvoering', zegt hij. Inmiddels kan hij melden dat alle systemen en processen weer tot volle tevredenheid functioneren.

Lees hier de volledige reactie van Koopjedeal.nl

Wat kun je doen als je online bestelling niet wordt geleverd?

Wat zijn jouw rechten als jouw online bestelling maar niet wordt geleverd? En hoe weet je dat een webwinkel betrouwbaar is? Consuwijzer heeft een checklist gemaakt hoe je webwinkels kunt beoordelen. Ook geeft Consuwijzer tips als je online iets besteld hebt, maar het product wordt niet geleverd. Verder behandelt het Europees Consumenten Centrum (ECC) geen inhoudelijke klachten over webwinkels gevestigd buiten Europa. Wel kan de consument hier terecht voor advies over online aankopen en ze adviseren consumenten mt een creditcard te betalen, zodat je bij niet-levering van een product een beroep kunt doen op de aankoopverzekering van je creditcardmaatschappij.

Voor Nederlandse webwinkels kun je een klacht indienen bij Consuwijzer

Voor een buitenlandse webwinkel kun je je beklag doen bij de consumentenautoriteit van het land waarin de webwinkel gevestigd is. Deze zijn te vinden via de website van de International Consumer Protection and Enforcement Network (ICPEN).

Forumreacties

11
  • Door Radar

Mensen bestellen steeds vaker producten online. Maar welke webwinkel is te vertrouwen en welke niet? En wat zijn je rechten? De laatste paar maanden kreeg Radar veel klachten binnen over Koopjedeal.nl. Zo ook een klacht van Ruud. Zijn vrouw bestelde een aantal producten bij deze webwinkel. Alleen de twee bedovertrekken werden geleverd. De irritatie bij Ruud liep hoog op. Fons ging daarom bij hem langs. Heb jij ervaring met Koopjedeal.nl? Maandag 12 november in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door Wim1947

Goedenavond, 31 okt jl een kachel besteld en die zou 7 nov jl afgeleverd worden. Helaas geen kachel ontvangen. 9 nov een mail gestuurd wanneer de bestelling dan zou komen en of ik de bestelling via bv track en trace kon volgen. 9 nov een standaard mail ontvangen zonder antwoorden op mijn vragen. Het antwoord op mijn vragen zou ongeveer 7 dagen duren en als ik voor die tijd zou bellen of mailen dan duurt het nog langer. Dat is toch raar. Ik weet zo gauw niet wat ik moet doen. Vrgr

  • Door Berteman

Bij Koopjedeal zijn goede deals te scoren en meestal gaat het ook goed. Soms ook niet en in dat geval is de service en heldere communicatie zeer ondermaats.