Radar checkt: Musical Card | Milieuparkeerplaats

De Musical Card is in te wisselen om het theater te bezoeken, maar uitsluitend voor producties van Stage Entertainment. Co-producties van deze musicalproducent vallen hier níet onder, maar dat staat nergens aangegeven. En wat als je rolstoel steeds blijft steken in de ruime afwateringsspleten tussen de tegels van de 'milieuparkeerplaats'?

Musical Card zorgt voor totale verwarring

Manon kreeg op haar verjaardag een Musical Card cadeau. Voor 55 euro kon zij naar alle musicals van Joop van den Ende Theaterproducties. Althans, dat staat op de websites waar ze de Musical Card aanbieden. Manon wilde naar de musical Fiddler on the Roof, maar kreeg van de caissière te horen dat de 55 euro op de Card niet in te wisselen was. 'Omdat het een co-productie van Stage Entertainment is, dan geldt de Musical Card niet.' Manon weet niet meer welke informatie juist is over de Musical Card en schakelt Radar in.

Allereerst bestaat Joop van den Ende Theaterproducties niet meer, de musicalproducent is samengegaan met Albert Verlinde in Stage Entertainment. Stage Entertainment is de eigenaar van Musical Card en geeft op hun eigen website aan dat de kaart uitsluitend te gebruiken is voor producties van Stage Entertainment. Dus je moet als consument zelf concluderen dat co-producties niet te bekijken zijn met de Musical Card. Fons belt de musicalproducent op. Deze geven toe dat de voorwaarden van de Card onduidelijk zijn en bieden Manon 55 euro aan.

Websites als Cadeaukaart.nl, Giftcards.nl en Primera.nl hebben onjuiste informatie op de website staan. Naar aanleiding van dit item hebben de aanbieders de informatie aangepast.

Ouderen komen in opstand tegen de milieuparkeerplaats

Meneer en mevrouw Odijk wonen bijna een jaar in een zorgflat van woonstichting Samenwerking in Vlaardingen. Sinds de verhuizing heeft het stel problemen met de milieuparkeerplaatsen voor de flat. De parkeerplaats bestaat uit tegels met graspollen om de watertoevoer te reguleren. Mevrouw Odijk is slecht te been en moet daarom altijd met hulp uit de auto komen. De parkeertegels helpen haar daar niet bij, want de rolstoel blijft altijd steken tussen de tegel en de graspol. En zij is niet de enige met dit probleem. Ook de andere bewoners klagen steen en been over de milieuparkeerplaats. Meneer Odijk verzamelde handtekeningen uit de buurt om de woonstichting te alarmeren over de ongelukkige parkeerplaatsen. Helaas krijgt de familie Odijk geen gehoor. Fons gaat langs om de knellende situatie te doorbreken.