background branding

Radar checkt: Op de Vakantiebeurs een reis boeken, is dat voordelig?

Op de Vakantiebeurs, die ieder jaar in januari plaatsvindt, kun je op zoek naar je droomvakantie. Afgelopen weekend was het weer zo ver en dit keer was Radar ook aanwezig. Reporter Fons wilde weten waarom mensen naar de vakantiebeurs gaan en of het voordelig is de vakantie op de beurs te boeken, of dat je gewoon beter thuis op de bank de reis kunt regelen.

Volgens brand manager van de vakantiebeurs Bart Meijer wordt Turkije dé vakantiebestemming van veel Nederlanders in 2019.  Drie grote reisorganisaties - Tui, Corendon en Sunweb - bieden allen een reis naar Turkije aan. De prijs die op de vakantiebeurs wordt aangeboden is exact hetzelfde als je dezelfde reis op hun website wilt boeken. Er is wel één verschil: de Vakantiebeurskorting. 

Als Fons een 8-daagse vakantie naar het Turkse Bodrum boekt op de vakantiebeurs, dan krijgt hij van Corendon 75 euro korting. Bij Tui geldt er ook een korting voor een soortgelijke vakantie, namelijk 50 euro per persoon. En bij Sunweb krijgt de reporter 50 euro korting voor de gehéle boeking - dus niet per persoon.

Hogere kortingen dan op de Vakantiebeurs

De laatste dag van de Vakantiebeurs is weer geweest en Fons heeft nog niets geboekt. Wanneer hij op de website van de reisorganisaties gaat kijken, blijken de kortingen veel hoger te zijn dan tijdens de Vakantiebeurs.

Zo geeft Corendon een korting van 133 euro. Dat is een stuk voordeliger dan de Vakantiebeurskorting van 75 euro. Bij Tui is het verschil ook benoemenswaardig. Zo is er een korting van 54 euro én daar komt 100 euro vroegboekkorting bovenop. Dat is dus 154 euro korting in totaal - 54 euro meer dan de Vakantiebeurskorting. Sunweb heeft dezelfde korting van 50 euro als Fons thuis de vakantie zou boeken.

De vakantie niet boeken op de beurs maar thuis op de bank scheelt je dus al gauw meer dan 50 euro. En dan laten we de kosten voor de entree (15 euro), het parkeren (20 euro) en de lunch op de Vakantiebeurs nog buiten beschouwing.

Forumreacties

4
  • Door Radar

Op de Vakantiebeurs, die ieder jaar in januari plaatsvindt, kun je op zoek naar je droomvakantie. Afgelopen weekend was het weer zo ver en dit keer was Radar ook aanwezig. Reporter Fons wilde weten waarom mensen naar de vakantiebeurs gaan en of het voordelig is de vakantie op de beurs te boeken, of dat je gewoon beter thuis op de bank de reis kunt regelen. Maandag 14 januari 2019 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door mahadma

Vakantiereizen prijzen zijn altijd wisselend gedurende de tijd vanaf eerste publicatie ervan tot de last minute.

  • Door witte angora

Eerlijk gezegd heb ik al zo'n vermoeden welke kant het met dit item op gaat.... ;)