Radar checkt: Viagogo

Stefanie koopt via Viagogo twee kaartjes voor de voetbalwedstrijd Ajax-NAC en blijkt een miskoop te hebben gedaan: 122 euro voor twee valse kaartjes, die normaliter 31 euro per stuk zijn - en waarmee je wél toegang krijgt. ViaGoGo laat niets meer van zich horen, dus neemt Stefanie contact op met Radar.

Fons zoekt uit hoe het komt dat ViaGoGo zonder enig gevolg valse dure kaarten kan blijven verkopen.

Voetbalclub AJAX en de KNVB raden voetbalfans af om tickets te kopen op de website Viagogo, maar weten ook dat zo'n waarschuwing geen zoden aan de dijk zet. Daan Schippers van de KNVB zegt dat de bal bij de politiek ligt en er een wet moet komen die ticketdoorverkoop moet reguleren om wanpraktijken tegen te gaan.

Initiatiefwet gesneuveld

CDA en SP hebben in 2017 een initiatiefwet ingediend om doorverkoop van kaartjes aan banden te leggen. Dit voorstel is in de Eerste Kamer gesneuveld. Peter Kwint van de SP belooft aan Radar dat hij van minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes over twee weken een antwoord zal eisen.

Fleur van Eck van de Fraudehelpdesk geeft tips wat je moet doen als je valse tickets hebt gekocht en hoe je goed voorbereid tickets aanschaft.

Meer over