Radar Online: glasbescherming voor je mobiel? | Dure doorschakelservice

Fons test deze week glasbescherming voor je mobieltje, en onderzoekt hoge kosten bij een doorschakelservice.

De 'glas-protector' zou je mobieltje tegen alles moeten beschermen. Je zou zelfs een hamer op je scherm kunnen laten vallen. Worden die beloften wel waargemaakt? Fons gaat op onderzoek uit...

Pas op voor hoge kosten met doorschakelnummers!

En: een aantal oplettende kijkers klaagt over een doorschakelservice. Je betaalt dan 90 eurocent per minuut en wordt vervolgens doorgeschakeld naar het 'echte' nummer.

Fons zoekt op 'politie telefoonnummer' in Google, en krijgt het telefoonnummer 0900-827 0827 te zien. Dit is echter niet het directe nummer van de politie, ontdekt Fons als hij belt. Voor het doorkiesnummer betaalt Fons 90 cent per minuut, terwijl je voor het officiële nummer (0900-8844) 9,51 cent starttarief en 2,8 cent per minuut betaalt.Lees meer over het politienummer op de site van de Politie

Kan Google er niet voor zorgen dat het doorschakelnummer uit de zoekresultaten verdwijnt? Fons belt met het bedrijf. Helaas: hij spreekt met een afdeling die hem daar niets over kan vertellen.

En: mag je eigenlijk zomaar een doorverbindservice beginnen? Fons neemt contact op met de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die laat weten dat het aanbieden van een doorverbinddienst niet verboden wordt.

Het advies, dus: voor iedereen die het nummer 'Geen spoed, wel politie' wil bellen: kies voor 0900-8844. Dan heb je direct een agent aan de lijn en betaal je geen 90 eurocent per minuut extra. En in het algemeen: Wees waakzaam en ontwijk de doorschakelnummers!