Rauwe diervoeding - reactie Lotgering

lotgering-rauwvlees-reactie-03-09-2018-780.jpg

Hieronder lees je de reactie van Lotgering op de uitzending van Radar (03-09-2018) over rauwe diervoeding.

Wij verkopen en verwerken strotten in onze producten. Dit zijn hoofdzakelijk runderstrotten, hiervan zijn de schildklieren verwijderd.

Wij verwerken een klein percentage van deze strotten in onze producten en houden rekening met de hoeveelheid schildklierhormoon. De kippen en eendennekken worden ook aangeleverd zonder schildklier (of krop) en deze worden op dezelfde manier verwerkt als de strotten.

Wij kunnen u inderdaad garanderen dat de schildklieren verwijderd zijn, echter zal het hormoon altijd aanwezig zijn in het product.

Dit geldt voor alle keel gerelateerde ingrediënten zoals runderstrotten, eendennekken, kippennekken en kalkoennekken.

Wij laten ons product testen bij Nutrilab, zowel bacteriologisch (campylobacter, salmonella en entero's) als op voedingswaarde. Daarbij worden alle belangrijke waardes gemeten, zoals eiwit, vet, fosfor, calcium ed.. Wij passen onze receptuur hier geregeld op aan. Wij zouden in de toekomst ook op schildklierhormoon kunnen laten testen en dit vervolgens vermelden op het etiket.

Wij volgen het nieuws en zijn ons bewust van de gevaren. Wij gaan er vanuit dat de natuurlijke prooidieren bepaalde verhoudingen spiervlees, orgaanvlees en botten bevatten en deze percentages proberen wij in onze producten na te bootsen. Als in de toekomst een veilige marge wordt vastgesteld zullen wij dit zonder meer opvolgen.  

Wij hebben een voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in diergezondheid en daarnaast bekend is met de symptomen van hypotherioidie. Wij stellen zo veel mogelijk vragen (over de symptomen/het probleem) van de hond of kat, aan mensen die contact met ons opnemen voor advies. Als blijkt dat dit neigt naar hypotherioidie dan wordt er geadviseerd nader onderzoek te laten doen door een dierenarts. Dit komt bij ons nauwelijks voor.