background branding

Reactie bloedanalist

Naar aanleiding van onze uitzending over levende bloedanalyses heeft een van de therapeuten onderstaande reactie gegeven.

Het programma geeft de kijkers absoluut een verkeerd beeld over de levend bloedanalyse in mijn praktijk. Alsof er met een druppeltje bloed grof geld verdiend wordt.

De LBA-test in mijn praktijk is maar een klein deel van het consult. En dat komt niet naar voren in uw programma zodat de kijkers verkeerde informatie krijgen. Waarom zegt u niet de waarheid, namelijk dat voor dat bedrag ook voedingsadviezen worden gegeven, een hele anamnese wordt afgenomen en er uitgebreid gesproken wordt over de klachten van de patiënt. 

De LBA-test is geen diagnostische test maar een observatiemethode. Het wordt door mij gebruikt als aanvulling op de hele anamnese. En die is weer gebaseerd op het principe van de ayurvedische geneeskunst.

De andere 2 therapeuten hebben in de uitzending dingen geclaimd m.b.t. de LBA die ik nooit bij de LBA-opleiding heb geleerd. 

Overigens kun je de LBA echt niet in 3 dagen leren, dat ben ik wel met jullie eens.

Ikzelf heb voorafgaand aan mijn studie geneeskunde eerst een opleiding tot medisch analist gevolgd met als specialisme hematologie en microbiologie. Daarnaast heb ik de universitaire opleiding tot ayurvedisch geneesheer in India gevolgd, 6 jaar lang. Ook heb ik een ayurvedische opleiding gevolgd aan de Middlesex University in Londen. En voor de LBA heb ik een opleiding genoten in de U.S.A. bij professor R. Bradford en dr. Robert O. Young.

Er wordt in de uitzending totaal niet gerept over enige opleiding van de therapeuten. De kijkers krijgen de indruk dat ze LBA in 3 dagen hebben geleerd. Om een praktijk te hebben is wel medische kennis vereist en dat heb ik.

 En ik word wel over een kam geschoren met de andere therapeuten. Ik heb helemaal niet gesproken over Lyme , toch geeft u het publiek valse voorlichting, alsof elke LBA specialist hetzelfde doet.

 Ik wil graag dat u ervan bewust bent dat u met uw programma mensen behoorlijk kunt schaden. Het stiekeme filmen van mensen is ook onbehoorlijk. Dat er twee mensen schaamteloos naar mij toe zijn gekomen en tegen mij hebben gelogen, vind ik een heel kwalijke zaak.

 Ik wil nog opmerken dat de zogenaamde deskundigen die aan het woord kwamen niet bleken te weten wat het Leaky Gut syndroom is. Iedere goed opgeleide arts weet wat het is.

Ik maak bij dezen dan ook ernstig bezwaar tegen het feit dat u een negatief en onjuist beeld geschetst heeft van mijn praktijk. Daarnaast maak ik ook ernstig bezwaar tegen het feit dat ik heel goed herkenbaar in beeld ben gekomen, ondanks uw belofte dat dat niet zo zou zijn.

Gelukkig word ik door veel mensen gebeld die mijn kunde en integriteit kennen. Patiënten bellen mij op en betuigen hun steun.