Reactie: CBR

Naar aanleiding van onze uitzending over het CBR en de (on)zin van medische keuringen van (chronisch) zieken, heeft het CBR onderstaande verklaring gegeven.

We willen allemaal veilig thuiskomen. Daarom stelt de Rijksoverheid eisen aan de lichamelijke en geestelijke geschiktheid van bestuurders; het CBR checkt of mensen aan deze eisen voldoen. Als u rijexamen wilt doen, het groot rijbewijs wilt vernieuwen, of als u ouder bent dan 75 jaar, vraagt het CBR daarom om uw Eigen verklaring. Eventueel aangevuld met informatie van een arts en/of medisch specialist. Het CBR stelt vast of er in de toekomst weer een keuring nodig is.

Het CBR wil graag helpen. Maar omdat iedere medische situatie anders is, kunnen we nu geen algemene uitspraken doen die gelden voor de mensen in de studio. Heeft u een stabiele medische aandoening, en hoort u bij de gemeente dat u een Eigen verklaring moet kopen, maar is dit volgens u niet juist? Neemt u dan gerust contact op met de klantenservice van het CBR. Zo kunnen we toetsen of u de juiste informatie heeft gekregen.