Reactie: LiGA

Hieronder de reactie van LiGA op de uitzending van Radar van 14-03-2016 over misleidende etiketten.

'Net als jullie, zijn ook wij, als voedingsbedrijf, zeer geïnteresseerd in wat onze consumenten verwachten van onze producten en vinden we hun mening en ervaring met onze producten uitermate belangrijk.

Wij hechten ook veel belang aan transparante en volledige informatie over onze producten naar de consument toe. Daarom staan de ingrediënten en de voedingswaarden van de LiGA Milkbreak Melk-Aardbei, conform de wettelijke richtlijnen, heel duidelijk en transparant op de verpakking vermeld.

 

Het assortiment LiGA Milkbreak bestaat uit meedere smaakvarianten, namelijk Melk, Melk-Aardbei, Melk Bosvruchten-Framboos en Melk Choco. Bij dit koekje is het belangrijkste ingrediënt de melkvulling. Er werden verschillende varianten van dit koekje ontwikkeld omdat er vanuit de consument vraag was naar meedere smaakervaringen. De LiGA Milkbreak Melk-Aardbei bevat inderdaad 0,03% aardbeipoeder, maar deze concentratie is voldoende om een aardbei- én melksmaak te ervaren.

 

Met de afbeelding van een aardbei op de voorkant van de verpakking verwijzen we naar de smaakindicatie, conform de wetgeving die toelaat om een smaak met een tekening of foto te illustreren. We willen dus vooral de smaak benadrukken die toelaat om het product te onderscheiden van de overige LiGA Milkbreak varianten. Het begeleidt hem naar het juiste product en gewenste smaakvariant en laat de consument toe om in één oogopslag een keuze te maken tussen de verschillende varianten LiGA Milkbreak.

 

Het is onze uiterste zorg dat de informatie op onze verpakkingen voldoet aan de wettelijke richtlijnen, alsook duidelijk is voor de consument. Daarom voegen wij bij sommige producten vaak vrijwillig informatie toe op de verpakking die wij nuttig achten voor de consument. Gezien het feit echter dat u aangeeft dat de informatie op de verpakking van de LiGA Milkbreak Melk-Aardbei mogelijk tot onduidelijkheid kan leiden bij sommige consumenten, en we deze reactie recentelijk nog ontvangen hebben, zijn wij momenteel aan het nagaan hoe een optimisatie van de informatie op de verpakking van de LiGA Milkbreak mogelijk is.'