Reactie: Nespresso

Naar aanleiding van onze uitzending op 27 april 2015 over het gebruik van goedkope / 'B-merk' koffiecups in machines van Nespresso, heeft Nespresso ons de volgende reactie gegeven.

'Als onderdeel van ons continue verbeteringsproces om een perfecte extractie van de koffie te kunnen garanderen, heeft Nespresso met ingang van juli 2013 nieuwe messen geïntroduceerd in de Uen Pixie machines, om de perforatie van Nespresso capsules te optimaliseren.

We streven er voortdurend naar ons systeem te verbeteren om het plezier, het gemak en de kwaliteit te kunnen leveren die onze Clubleden en consumenten waarderen en van ons verwachten. Dit principe drijft onze innovatie al meer dan 28 jaar.

Het mogelijke effect van onze veranderingen op niet-Nespresso capsules is nooit een drijfveer geweest voor onze beslissingen om onze machines te verbeteren. De exacte aanleiding was de feedback die we in het voorjaar van 2013 van consumenten ontvingen, namelijk dat sommige capsules niet op de juiste manier werden geperforeerd in bepaalde Nespresso machines. Dit heeft ons destijds doen besluiten de messen die de 3 gaten in de bovenkant van de capsule perforeren aan te passen.

We hebben de technische specificaties van de nieuwe messen gedeeld met onze concurrenten. Dit stelt hen in staat om de gevolgen van deze innovatie voor hun eigen merk capsules te kunnen beoordelen. De technische beschrijving is ook beschikbaar op onze corporate website (www.nestle-nespresso.com)'