Reactie: Pure

In de uitzending van 18-04-2016 werden DAB+-radio's getest. Hieronder de reactie van Pure.

De Pure radio's kunnen niet enorm hard. Dit is een bewuste keuze. Bij Pure werkt een heel team geluidsingenieurs die het beste geluid halen uit de beschikbare ruimte in- en materiaal van de behuizing. Zou het volume harder gaan, zou het geluid vervormen en dus niet goed klinken. Deze radio is geschikt voor keuken, kantoor, kamer, enz... niet voor grote ruimtes zoals magazijnen enz.... DAB+ is zeer verfijnd van geluidskwaliteit (in NL nog niet 100% ivm verkeerde apparatuur bij de uitzenders. Dat is nu nog FM apparatuur omgezet naar DAB+, maar in de toekomst zal de apparatuur vervangen worden voor optimale Digital uitzend- en geluidskwaliteit. In de Uk is dit al jaren een feit en is het verschil veel duidelijker), hierdoor MOET het klinken zoals bedoeld is, vindt Pure.

Een goed voorbeeld van geluidstechniek: de nieuwe Evoke CD en CF lijn van Pure heeft een keuze ingebouwd waarin men kan aangeven of men zittend of staand of bewegend bij de radio zit. Geluid komt nml anders aan als je hoger dan de radio staat dan ervoor zit.Accu i.p.v. (penlight) batterijen;

Pure heeft gekozen om met accus te werken omdat deze de juiste amperage en voltage geven om het geluid perfect te houden zoals op het netstroom. Het gebruik van penlights betekent in bijna alle audio gevallen dat de speaker minder geluid kan voortbrengen waardoor het minder mooi klinkt of zachter.

Tevens zijn batterijen snel leeg, zeker als men het volume te hoog zet. De Pure Evoke D2 werkt 30 uur onafgebroken zonder in te leveren op (geluids)kwaliteit. Bovendien laad de accu weer op als aangesloten op het netstroom, dus op de langere termijn goedkoper dan batterijen.

Meer over