Reactie: Sunrise Medical bv

Naar aanleiding van de uitzending van Radar op 29 februari 2016, over gelijke sleuteltjes van scootmobielen, heeft Ewald van Santen, marketingmanager van Sunrise Medical bv de onderstaande reactie gegeven. Sunrise Medical bv ontwerpt en produceert handbewogen en elektrische rolstoelen, scootmobielen, en zitkussens en rugleuningen.

'Wij leveren nog steeds voor 90% aan door de overheid gestuurde markten. Daar is inderdaad sprake van sleutelmanagement, om het zo te noemen. Het sleutelmanagement ligt volledig bij de dealer. Die past de hulpverlening aan op de doelgroep. Het zijn voornamelijk oudere mensen die in scootmobielen zitten. Die raken sleutels vaker kwijt. De algemene sleutels per model leggen de dealers op voorraad en op die manier helpen zij de meneer of mevrouw met de scootmobiel van de gemeente.

Daarnaast is er weinig sprake van diefstal en joyriding. De beveiliging van de scootmobiel is niet aan de orde, zeker omdat mensen eventueel sloten kunnen gebruiken uit de fietsenhandel.

Wij kunnen altijd kijken hoe - als daar nieuwe behoefte voor is - we de beveiliging van scootmobielen kunnen aanpassen.'