Reactie: Travelbird

Hieronder lees je de reactie van Travelbird op de uitzending van Radar (29-08-2016) over vanaf-prijzen bij pakketreizen.

Vanaf-prijzen gelden altijd op bepaalde dagen. Daarom zijn het vanaf-prijzen. Bijna al onze klanten zoeken eerst naar een vakantie en kiezen daarna de vertrekdatum. Zij zoeken actief naar die meest voordelige vertrekdata. En vaak kiest men voor de laagste vanaf-prijs. Minder dan 2% kiest (via de door Radar gekozen) methodiek voor vertrek op een vooraf bepaalde vaste datum. Ook dan word je nog herinnerd aan de laagste vanaf-prijs, die dan nog steeds te boeken is. Uiteraard wel op de aangegeven data. Als de gewenste vertrekdatum echter niet overeenkomt met de data van de vanaf-prijs, betaal je dus meer. TravelBird verrast dagelijks vooral reizigers die nog niet weten waar ze heen willen en wanneer. Die reizigers kunnen wij de meest voordelige vakantie aanbieden. 

Overigens begrijpen we door de actie van Radar wel dat er voor die betreffende klanten die op specifieke datum zoeken, enige verwarring kan ontstaan, doordat die opnieuw de vanaf-prijs zien. We zijn daarom toch blij met deze feedback en zullen dit snel meenemen in de volgende update van onze website.