Reactie: Unox

Hieronder de reactie van Unox op de uitzending van Radar van 14-03-2016 over misleidende etiketten.

'De Unox Good Noodles Kip zijn kruidige instant noedels met de smaak van kip. Als zodanig wordt het ook op de verpakking vermeld. De smaak van kip is afkomstig van aroma. Het aroma is, zoals wettelijk verplicht, vermeld in de ingredientendeclaratie.

Het is voor ons vanzelfsprekend van het grootste belang dat de producten die wij maken goed aansluiten bij de wensen van de consument. We kijken dan ook regelmatig naar de recepten en de verpakkingen van onze producten om te kijken of er aanpassingen nodig zijn. In dit kader hebben we ook goed gekeken naar de opmerking van Radar dat de consument, door de afbeelding van stukjes kip op de voorkant van de verpakking en door de kleine vermelding van het woord ‘smaak’, het idee kan krijgen dat er in de noedels ook stukjes kip aanwezig zijn. We zijn van mening dat de consument hierdoor inderdaad een ander beeld kan krijgen van de samenstelling van het product en dat willen we te allen tijde voorkomen. We zullen daarom bij de volgende artwork-ronde de beelden van de stukjes kip verwijderen van de voorkant van de verpakking van deze variant en van de andere varianten met kip, zodat duidelijk is dat het hier gaat om noedels met de smaak van kip.

Daarnaast zullen we opnieuw kijken naar de manier waarop we de toevoeging ‘smaak’ op de voorkant van de verpakking vermelden.'