Recept: Tomatensoep met basillicum

tomatensoep_basillicum15okt.jpg

We geven je in dit artikel een recept voor tomatensoep. Lekker als lunch of diner. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten.

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Ingrediënten

  • 800 gram rijpe tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes of rode uien
  • Verse basilicum
  • 750 ml groentebouillon van tablet
  • Klein handje pijnboompitten
  • Halve theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder

Zo maak je het:

Snijd de ui en tomaat in stukjes. Fruit dit aan in olijfolie in een hoge pan. Pers de knoflooktenen uit en doe deze ook in de pan, samen met de kruiden. Bak dit vijf minuten. Voeg de bouillon en basillicumblaadjes toe (houd een paar blaadjes apart). Laat dit nog tien minuutjes pruttelen. Pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout. Om de soep iets romiger te maken kun je een lepel crè­me fraîche toevoegen. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Serveer de soep met de pitjes en overgebleven basillicumblaadjes.

Meer over