background branding

Recordboete voor Facebook vanwege privacyschending

fb-rdr-18-01-2019-780.jpg

De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak.

Naar verluidt is de Federal Trade Commission (FTC) van plan een boete op te leggen aan Facebook, die veel hoger is dan de straf van 22,5 miljoen dollar voor Google in 2012. Dat is tot dusver het hoogste boetebedrag van de toezichthouder voor het schenden van privacyregels. Volgens de bronnen zijn er de afgelopen tijd gesprekken geweest binnen de FTC over de boete voor Facebook.

Radar Radio terugluisteren: Jouw privégegevens op Facebook: zo vraag je je dossier op

Wil je op de hoogte blijven over het nieuws over het privacyschandaal met Facebook? Volg dan dit onderwerp. Wil je het nieuws over Facebook niet missen? Volg dan ook het onderwerp Facebook.

Toegang tot persoonlijke gegevens

Vorig jaar kwam Facebook in opspraak door het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. In maart 2018 kwam naar buiten dat Cambridge Analytica ongeoorloofde toegang had tot persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen gebruikers van Facebook. Die persoonlijke gegevens zouden zijn gebruikt voor de verkiezingscampagne van president Donald Trump.

Bron: ANP