background branding

Reisadvies Aruba versoepeld

Aruba220-11-2020.jpg

Omdat het aantal besmettingen met het coronavirus op Aruba is afgenomen, is Aruba nu ook een zogenoemde code geel-bestemming voor passagiers uit Nederland. De kleurcode is donderdag omgezet van 'oranje' (alleen noodzakelijke reizen) naar 'geel' (let op: veiligheidsrisico's).

Het reisadvies is aangepast en mensen die terugkomen vanuit Aruba in Nederland hoeven niet in thuisquarantaine. Mensen die naar Aruba gaan, moeten een online immigratiekaart invullen. Aan die kaart moet een negatief PCR-testresultaat van 72 tot 12 uur voor vertrek zijn toegevoegd die ook bij inchecken dan wel instappen getoond moet worden.

Reizigers moeten verplichte Aruba-bezoekersverzekering aankopen

'Indien men dit niet doet moet men zich bij aankomst op de luchthaven van Aruba laten testen', zo meldt een woordvoerder van de Aruba Tourism Authority. 'Men wacht vervolgens het testresultaat in quarantaine op bijvoorbeeld de hotelkamer af. Dit duurt maximaal 24 uur, echter worden de resultaten vaak al na 4-6 uur bekendgemaakt. Ook moeten reizigers een verplichte Aruba-bezoekersverzekering aankopen om tegen COVID-19 gerelateerde kosten gedekt te zijn die niet door de zorg- en reisverzekeraars gedekt worden.'

De Arubaanse minister van Toerisme Dangui Oduber zei woensdag al te verwachten dat het reisadvies zou worden aangepast, na een gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Ook Bonaire is 'geel'

Ook Bonaire is nu 'geel'. Wel moeten reizigers een online gezondheidsverklaring invullen en mensen van 13 jaar en ouder moeten bij aankomst een negatieve uitslag van een PCR-test laten zien. Wie dat niet kan laten zien, moet tien dagen op eigen kosten in quarantaine op een aangewezen locatie.

Bron: ANP