background branding

Reissector smeedt plan om vakantieseizoen te redden

210131 schiphol.jpg

De reisbranche werkt zelf aan plannen om de vakanties deze lente en zomer te redden. Als het aan branchevereniging ANVR en grote touroperators ligt moeten Nederlanders binnen de coronabeperkingen vanaf dit voorjaar weer richting de Middellandse Zee kunnen vliegen. Ze willen dat bereiken door middel van sneltests om te voorkomen dat besmette patiënten in het vliegtuig stappen, schrijft De Telegraaf.

'Reisorganisaties bereiden nu een concrete exit uit de virusmalaise voor', zegt topman Frank Oostdam van reiskoepel ANVR. Hij hekelt het beleid van de overheid. 'Op de ministeries willen ze niet eens praten over manieren om straks veilig op vakantie te kunnen. Dat gaat niet vanzelf, er is weken voorbereiding nodig. Daarom gaan we het zelf doen.'

Vaccinaties en verplichte testen

De ANVR sluit een raamcontract af met een leverancier van PCR-testen en antigeentesten. 'De combinatie van vaccinaties en verplichte testen bij vertrek en aankomst zijn de sleutel. Alleen zo kunnen we de corona-impasse doorbreken', vindt hij.

Ook op locatie

Reisorganisaties zijn daarnaast zelf stappen aan het nemen op locatie. Zo wil Corendon in vakantiegebieden testlocaties voor vakantiegangers regelen. Daar werken de lokale autoriteiten, die ook graag weer toeristen zien komen, aan mee. 'Niks doen is geen optie. Er worden quarantainehotels ingericht om positief geteste toeristen op te vangen.' TUI heeft het over 'coronavrije corridors'.

Bron: ANP / Telegraaf