background branding

RIVM past advies aan, snotterend kind mag naar school of opvang

SnotterendKind_17.06.2020.jpg

Kinderen onder de zes jaar hoeven niet langer thuis te blijven als ze verkouden zijn. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen voor kinderdagverblijven en scholen aangepast, meldt het ministerie van Sociale Zaken.

Kinderdagverblijven en scholen mogen baby's, peuters en kleuters die koorts hebben nog wel de toegang weigeren. Die richtlijn geldt ook voor kinderen met een gezinslid dat klachten heeft die aan het coronavirus doen denken.

Andere kinderen besmetten

Artsen drongen er al op aan de richtlijn aan te passen. Kleine kinderen snotteren altijd al aan de lopende band. En mochten ze toch het coronavirus onder de leden hebben, dan is het gevaar klein dat ze andere kinderen ziek maken, stelden onder meer de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektenbestrijding (NVIB) en AJN Jeugdartsen Nederland.

Onnodig thuisblijven

Ze hopen dat door de aangepaste richtlijn kinderen, en daarmee ook hun ouders, minder vaak onnodig moeten thuisblijven. Bovendien kan de soepeler omgang met snotteraars hun een onaangename coronatest besparen. Sommige ouders lieten de afgelopen dagen hun kind testen om met een negatieve uitslag weer toegang te krijgen tot school of kinderdagverblijf, vermoeden NVIB en AJN.

RIVM

Het RIVM heeft de richtlijn aangepast na overleg met het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert over de bestrijding van de corona-epidemie.

Bron: ANP