background branding

Robin Energie en Fenor beboet voor onduidelijke energierekening

acm-legt-boete-op-voor-onduidelijke-rekeningen-fenor-en-robin-energie--110118.jpg

De energieleveranciers Fenor en Robin Energie sturen nog steeds onduidelijke rekeningen aan hun klanten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daarom voorwaardelijke boetes opgelegd. Die moeten zij betalen als zij hun zaakjes niet uiterlijk begin volgende maand op orde hebben.

De ACM heeft vorig jaar onderzoek gedaan naar de duidelijkheid van de facturen van veertig energieleveranciers. Slechts zestien bedrijven bleken op de peildatum van 1 juli rekeningen te sturen die aan de normen voldeden, de rest kreeg opdracht aanpassingen te doen. Drie aanbieders maakten het zo bont dat de toezichthouder met boetes dreigde.

Radar behandelde dit onderwerp eerder in de uitzending. Klanten van Robin Energie klaagden over hoge termijnbedragen en jaarrekeningen die lang op zich laten wachten. En als de rekening dan komt, moeten ze opeens nog honderden euro's nabetalen.

Gerrit is een van de klanten van Robin Energie en moest zes maanden wachten op zijn jaarrekening. Toen deze uiteindelijk op de mat viel moest hij nog ruim 700 euro bijbetalen. Gerrit voelde zich machteloos en schakelde Radar in. Is Robin Energie inmiddels met een oplossing gekomen?

Fenor en Robin Energie hebben ondanks die waarschuwing hun facturen nog steeds niet aangepast en hebben nu allebei een zogenoemde last onder dwangsom opgelegd gekregen. Zij moeten uiterlijk 2 februari de energienota's alsnog verbeteren. Iedere dag later kost ze 1000 euro, met een maximum van 50.000 euro.

Bron: ANP / Radar