background branding

Rode Kruis geeft boodschappenkaarten aan mensen die niet rondkomen

Boodschappenbon_23.04.2020.jpg

Het Rode Kruis gaat speciale boodschappenkaarten geven aan mensen die niet rond kunnen komen tijdens de coronacrisis. De hulporganisatie selecteert hiervoor mensen die hard geraakt worden door de crisis en niet in aanmerking komen voor andere hulp, of hun weg naar die hulp niet goed weten te vinden.

Op de boodschappenkaarten, die zijn geschonken door Albert Heijn, staat een tegoed van 35 euro. 'Het is mooi dat we mensen deze keuze kunnen bieden. Zo kunnen zij zelf de spullen kopen die zij op dit moment het hardste nodig hebben', zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis.

Geen inkomsten door coronavirus

Het Rode Kruis start komende week met de uitgifte van de kaarten en verwacht met de boodschappenkaarten duizenden mensen te kunnen helpen die het hoofd nu niet boven water kunnen houden. De kaarten gaan bijvoorbeeld naar arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en gezinnen die door de coronacrisis geen inkomsten meer hebben. Het Rode Kruis werkt samen met een aantal lokale organisaties die hulp bieden aan deze groepen. Via deze organisaties selecteert het Rode Kruis mensen die voor de kaarten in aanmerking komen.

Voedselboxen

Daarnaast werkt het Rode Kruis ook samen met boeren om voedselboxen te maken van voorraadoverschotten die boeren momenteel hebben. Samen met de boeren die zijn aangesloten bij Taskforce Korte Keten worden voedselboxen samengesteld voor de meest kwetsbaren.

Bron: ANP