background branding

Roompot annuleert weekendtrip voetbalteam: geld weg

Bad Bentheim zou het dit jaar worden voor het 16-koppige voetbalteam van R.K.S.V. Brakkenstein uit Nijmegen. Het teamuitje is (gezien hun plek op de ranglijst) hun jaarlijkse hoogtepunt. Toch viel het dit jaar door corona in het water. Roompot annuleert de reis en het team kan fluiten naar hun vouchers. 

In februari afgelopen jaar koopt de organisator van het 'weekendje weg' Daan Zijlstra vouchers bij de Albert Heijn voor een Roompot-vakantiepark en direct daarna boekt hij de drie huisjes in Duitsland. In mei zouden ze gaan, maar corona komt ertussen en een uitje met 16 huishoudens in drie huisjes is dan uitgesloten. Roompot laat Daan in april weten dat hij binnen enkele weken een nieuw weekendje weg moet boeken. Maar gezien de overheidsbeperkingen in Nederland en Duitsland is boeken voor 16 huishoudens in drie huisjes uitgesloten. Tot 15 juni 2020 waren zelfs alleen noodzakelijke reizen naar Duitsland toegestaan, en daar viel R.K.S.V. Brakkenstein uiteraard niet onder.

Geen recht op compensatie

In december trekt Roompot het aanbod om later op reis te gaan, zonder voorafgaand schrijven, in. De borg- en schoonmaakkosten worden teruggestort op de rekening van het team. Maar naar de 477 euro die zij in AH-vouchers hebben gestoken kunnen zij fluiten. Roompot geeft geen corona-vouchers en de boekingstermijn van Albert Heijn is verlopen. Daan heeft geen enkel recht op compensatie, zo laat het vakantiepark weten.

Langs bij Roompot

Daan laat het er niet bij zitten en schakelt Fons in. Krijgt Fons Roompot zover om met een redelijke oplossing over de brug te komen? En waarop baseert Roompot zich eigenlijk als zij zo stellig melden dat Daan geen recht heeft op compensatie? En wat moeten alle andere AH-gedupeerden doen?