background branding

Rotterdam wil minder fastfood in straatbeeld

Fastfood_11122019.jpg

Rotterdam wil het fastfoodaanbod aan banden leggen. Dat is een van de maatregelen uit het Rotterdamse preventieakkoord dat de gemeente sloot met ruim tachtig partners.

Voor een gezonder voedselaanbod wordt er onder meer gekeken naar schaarse vergunningen en gebieden waar geen fastfoodkraampjes mogen staan. 'De afgelopen jaren is het aantal fastfoodzaken in Rotterdam fors toegenomen. In het centrum is het makkelijker een hamburger te halen dan een appel', aldus de Rotterdamse wethouder van Volksgezondheid Sven de Langen. 'Het is een zorgelijke ontwikkeling dat de helft van de volwassenen en 20 procent van de kinderen in Rotterdam te zwaar is. Door in te zetten op beperkende maatregelen kan de balans in de voedselomgeving worden hersteld.'

Rotterdam vertaalt als eerst Preventieakkoord naar lokale aanpak

Rotterdam is vooralsnog de eerste gemeente die het Nationale Preventieakkoord, waarmee de overheid roken, overgewicht en alcoholmisbruik wil aanpakken, heeft vertaald naar een lokale aanpak. Het Rotterdamse beleid is breder dan het landelijke en neemt ook achterliggende factoren als armoede en werkloosheid mee.

Bron: ANP