RTL gaat stoppen met teletekst

rtlteletekst.jpg

RTL stopt volgend jaar met teletekst. RTL TEXT verdwijnt per 1 april. Doordat veel functies tegenwoordig zijn terug te vinden op nieuwssites, social media en de elektronische programmagids, raadplegen steeds minder mensen het medium. Daardoor is het niet meer rendabel, maakte RTL donderdag bekend.

De pagina's 888 en 889 blijven wel benaderbaar als bron voor de ondertiteling voor doven en slechthorenden.

'Teletekst is nog altijd populair'

NOS Teletekst piekert niet over een dergelijke stap. Het gaat volgens de NOS uitstekend. Ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking gebruikt teletekst via de televisie, zo'n 4,6 miljoen mensen per week. Via de NOS-app gebruiken 600.000 mensen per dag teletekst, een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Teletekst is volgens de omroep een uitstekend middel om de nieuwsconsument te bereiken.

Hoewel minder mensen Teletekst via de televisie raadplegen, doen steeds meer mensen dat wel via de app. Dat Teletekst nog altijd populair is, bleek afgelopen jaar uit een poll onder ruim 800 Testpanelrespondenten: slechts 16 procent gebruikt het níet. Lees de complete polluitslag.

Dat Teletekst een veel geraadpleegde informatiebron is, bleek ook toen NS onlangs aangaf te gaan stoppen met Teletekstpagina 751, waarop treininformatie te vinden is. Het protest dat hierop volgde, deed NS besluiten de pagina voorlopig in de lucht te houden.

Bron: ANP / Radar