'Ruim miljard Air Miles dreigen te vervallen op laatste dag'

airmiles-vervallen-30112018.jpg

Op de laatste dag waarop ze nog kunnen worden verzilverd, zijn er nog 1,2 miljard Air Miles die dreigen te vervallen. Dat meldt een woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Air Miles, vrijdag.

Per 1 december vervallen alle met het Nederlandse programma gespaarde Air Miles die ouder zijn dan vijf jaar. Een jaar geleden dreigde dit nog te gebeuren bij 5,2 miljard Air Miles. 'Het afgelopen jaar hebben we er heel actief over gecommuniceerd. Inmiddels zijn er meer dan 4 miljard ingeleverd', aldus de woordvoerder.

Veel Air Miles zijn naar goede doelen gegaan
Woordvoerder Air Miles

De 1,2 miljard die nu nog openstaat, vormt volgens de zegsman minder dan 1 procent van het totaal aantal uitgegeven Air Miles. Veel Air Miles zijn naar goede doelen gegaan, zegt hij.

Hoeveel Air Miles er nu uiteindelijk echt komen te vervallen, wordt begin volgende week duidelijk. 'Er zijn nog best veel mensen die bepaalde zaken bijvoorbeeld via e-mail hebben aangekaart, zoals dingen die ze niet geregeld krijgen', legt de woordvoerder uit.

In de radio-uitzending van Radar namen we de Air Miles al eens onder de loep. Er zouden namelijk Air Miles verdwijnen. Air Miles verwijst naar een mogelijke phishingmail, maar de consumenten ontkennen op zo'n mail geklikt te hebben.

Luister de uitzending over Air Miles terug

Bron: ANP

Meer over