background branding

Ryanair schrapt vanaf november nog meer vluchten

ryanair-schrapt-meer-vluchten-270917.jpg

Luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt ook vanaf november nog vluchten. Daarmee schopt de luchtvaartmaatschappij de reisplannen van nog eens zo'n 400.000 reizigers in de war.

De Ierse prijsvechter zet vanaf november tot en met maart slechts 375 van zijn 400 vliegtuigen in. Vanaf april gaat het om 435 van 445 vliegtuigen. Volgens de maatschappij gaat het om minder dan een vlucht per dag die geannuleerd wordt.

Groeipannen op een laag pitje gezet

Ryanair zet de stap om de roosterproblemen onder controle te krijgen. Die leidden tot vertragingen en daarom besloot het bedrijf de afgelopen maand al om vluchten te schrappen. Door de groeiplannen op een lager pitje te zetten is minder personeel nodig en ontstaat er ruimte om al het personeel verlof op te laten nemen. Volgens Ryanair zijn er door deze ingrepen geen verdere annuleringen meer nodig.

Voucher voor getroffen reizigers

De door de nieuwe annuleringen getroffen reizigers zijn overgeboekt of hebben hun geld teruggekregen. Daarnaast biedt Ryanair hen een voucher aan van 40 euro per vlucht. Ook de 315.000 reizigers die in september en oktober door annuleringen waren getroffen krijgen zo'n voucher. Dat bedrag komt volgens de maatschappij bovenop de wettelijke compensatie die ze krijgen.

Claims van gedupeerde reizigers: wat kun je doen?

Ryanair kwam vandaag ook al eens in het nieuws, toen bekend werd dat zo'n duizend gedupeerde reizigers een claim hebben ingediend. Ook gedupeerd? Kijk hier hoe je je geld terug kunt krijgen.

Bron: ANP