Ryanair schrapt vrijdag bijna 200 vluchten

ANP-60799390.jpg

Ryanair schrapt vrijdag 190 van de 2400 geplande vluchten vanwege een staking van piloten in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. Dat liet de Ierse luchtvaartmaatschappij weten.

Het is de tweede grote stakingsdag bij de prijsvechter. Op 10 augustus, midden in de vakantieperiode, legden piloten ook al het werk neer in vijf Europese landen, inclusief Nederland. Vluchten vanaf Eindhoven gingen gewoon door, omdat Ryanair piloten van elders inschakelde om het werk van stakers over te nemen. 

Staken om betere arbeidscontracten

Het conflict met Ryanair draait vooral om de arbeidsvoorwaarden die de budgetmaatschappij hanteert. Daarnaast vinden de bonden in alle betrokken landen dat de lokale arbeidswetgeving van kracht moet zijn op de arbeidscontracten. Nu geldt voor de veertig tot vijftig in Nederland werkzame Ryanair-vliegers de Ierse wetgeving.

Update

Aantal vervallen vluchten verminderd

Het aantal vluchten van luchtvaartmaatschappij Ryanair dat vrijdag vervalt door een pilotenstaking in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, is verminderd tot 150. 

Volgens Ryanair gaat het overgrote deel van het personeel gewoon aan het werk op vrijdag. In totaal zijn er op die dag 2400 vluchten van de Ierse prijsvechter gepland. Alle betroffen passagiers zijn ingelicht over hun vervallen vluchten, aldus de maatschappij.

Bron: ANP