Salmonellabacterie op diverse vleesproducten Hoogvliet

vlees-verpakt-salmonella-13022019.jpg

Op biefstuk en biefstukreepjes van supermarktketen Hoogvliet is de salmonellabacterie aangetroffen, meldt voedselwarenautoriteit NVWA. Het gaat om diverse verpakte vleesproducten, zoals biefstuk met kruiden, gemarineerde biefstukreepjes en kogelbiefstuk met kruidenboter.

Hoogvliet zelf roept consumenten op de producten niet te eten. De gevaarlijke darmbacterie werd tijdens een controle op een deel van de producten ontdekt. De NVWA waarschuwt voor de volgende producten:

  • Biefstuk met kruiden (1 stuk)
  • Biefstukreepjes (250 gram)
  • Biefstukreepjes gemarineerd (250 gram)
  • Kogelbiefstuk met kruidenboter (1 stuk)
  • Kogelbiefstuk kruidenboter (2 stuks)

Het eten van een product met de salmonellabacterie is vooral risicovol voor zwangeren, ouderen en jonge kinderen. Afgelopen december werden ook al vleesproducten van Hoogvliet uit de schappen gehaald om dezelfde reden.

Bron: ANP / Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit