Samsung: Verwijder digitale vingerafdruk

vingerscan-samsung-21-10-2019.jpg

Technologieproducent Samsung adviseert smartphonegebruikers hun geïnstalleerde digitale vingerafdrukken te verwijderen vanwege een fout in het identificatiesysteem. Bepaalde toestellen met siliconen screenprotector kunnen door derden ontgrendeld worden.

Het betreft de toestellen Galaxy Note10, 10+ en Galaxy S10, 10+ en S10 5G. Samsung raadt gebruikers van deze telefoons aan om alle geregistreerde vingerafdrukken te wissen en opnieuw te installeren.

Betalingsopdrachten

De fout werd vorige week door een Britse vrouw met een Galaxy S10 ontdekt. Het bleek dat ze met een bepaald siliconen hoesje om haar toestel deze kon ontgrendelen met andere vingers dan ze geregistreerd had. Met de vingerafdruk kun je niet alleen een toestel ontgrendelen, maar ook bijvoorbeeld toestemming voor betalingsopdrachten verlenen.

Siliconen screenprotector

De siliconen in het hoesje verstoren de vingerafdruksensoren, licht Samsung toe. 'Driedimensionale patronen' op bepaalde screenprotectors worden herkend als vingerafdrukken van gebruikers. De meeste screenprotectors zijn gemaakt van gehard glas in plaats van siliconen. Het bedrijf raadt gebruikers af om de hoesjes te gebruiken tot de volgende software-update, die waarschijnlijk aankomende week uitkomt.

Ultrasone scanner

De Galaxy S10-toestellen kwamen dit voorjaar uit. Het is volgens techwebsite Tweakers de eerste reeks telefoons met ultrasone vingersafdrukscanner. Met behulp van ultrasone signalen wordt een 3D-beeld van de vingertop gemaakt. Eerdere modellen werkten met licht in een scanner achter het scherm.

Bron: AD / Tweakers