background branding

'Scan Qled-tv's om de paar weken op malware'

qled-samsung-17062019.jpg

Samsung geeft het advies om Qled-tv's regelmatig handmatig op malware te scannen. Zo worden aanvallen met kwaadaardige software voorkomen. Volgens Samsung moeten gebruikers dat om de paar weken doen.

Het gaat om Qled-tv's die met wifi zijn verbonden, liet Samsung support USA vanochtend op Twitter weten. Inmiddels is de tweet verwijderd.

Je kunt de tv scannen door via de instellingen en 'System Manager' de 'Smart Security' te openen. Vanuit daar kun je een scan laten uitvoeren, als er malware wordt ontdekt verwijdert de software deze.

Geen grootschalige malware-aanvallen

Er zijn nog geen berichten in het nieuws geweest over grootschalige malware-aanvallen op televisies. Er is dus ook nog niet zoveel bekend over de gevolgen hiervan. Maar doordat smart-tv's steeds meer kunnen, en meer op computers gaan lijken, laten ze ook meer software toe. Daardoor kan het steeds makkelijker worden om misbruik te plegen met malware op televisies.

Voorheen was er nauwelijks beveiliging op smart-tv's. Sinds maart 2019 voorziet Samsung smart-tv's van een virusscanner. Deze antivirussoftware zoekt actief naar malware en verwijdert deze als het is aangetroffen. Door handmatig te scannen kan eventuele malware eerder worden opgespoord volgens Samsung.

Hoe kan ik Netflix en andere video's op mijn tv kijken?

Hoe speel je video's van bijvoorbeeld Netflix af op je televisie? Radar zet alle voordelen en nadelen van een aantal opties voor je op een rij.

Lees meer: Hoe speel ik Netflix en andere video's op mijn tv af?

Bron: Tweakers / Homecinema magazine