background branding

Scooterverzekeraar wil bewijs schadevrije jaren niet leveren

Al jarenlang rij je schadevrij op je scootertje. Na een rondgang blijkt dat je huidige scooterverzekering relatief duur is en is het dus tijd om over te stappen. De nieuwe verzekeraar wil graag bewijs van je schadevrije jaren, alleen wil je huidige verzekeraar dat bewijs niet afgeven. 

Deze situatie overkwam zowel Wim Born als Frits Severens. 

Verbeteringen mogelijk aan registratie van schadevrije jaren scooterverzekering

Als je je schadevrije jaren niet kan aantonen, krijg je soms niet die nieuwe aantrekkelijke premie en heeft het geen zin om over te stappen. Is dit een uitzondering of kan er nog heel wat verbeterd worden aan de registratie van schadevrije jaren bij scooterverzekeringen? Verzekeringsvergelijker Pricewise denkt van wel.

Het Verbond van Verzekeraars reageert voor camera. Zij zeggen dat je altijd recht hebt op een bewijs van schadehistorie in de afgelopen 5 jaar. Zij gaan actie ondernemen met behulp van een standaardformulier om te zorgen dat hier geen misverstanden over kunnen bestaan.

Zo reageren Centraal Beheer en Achmea op de uitzending van Radar.

Forumreacties

8
  • Door Radar

Het is tijd om over te stappen naar een nieuwe, goedkopere scooterverzekering. De huidige verzekeraar wil echter, na jarenlang schadevrij met je scooter te hebben gereden, geen bewijs daarvan afgeven. En dat bewijs heeft de nieuwe verzekeraar wel nodig. Want als je je schadevrije jaren niet kunt aantonen, is de kans klein dat je een aantrekkelijke premie kunt bekomen. Is dit standaardpraktijk in de wereld van scooterverzekeraars? Wat voor verbeteringen zijn er nodig in de registratie van schadevrije jaren? In de uitzending van vanavond vraagt Radar het aan het Verbond van Verzekeraars. https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/scooterverzekeraar-wil-bewijs-schadevrije-jaren-niet-leveren/

  • Door Lady1234

Er wordt tegenwoordig geen verklaring meer afgegeven. De schadevrije jaren worden genoteerd bij Roydata en de nieuwe verzekeraar kan die daar controleren.

  • Door ZeerPrivé

Er wordt tegenwoordig geen verklaring meer afgegeven. De schadevrije jaren worden genoteerd bij Roydata en de nieuwe verzekeraar kan die daar controleren.
Ga je me nou vertellen dat Radar een item in de uitzending behandelt dat allang achterhaald is?