background branding

Senioren missen bankkantoor: 'Open lokale servicepunten!'

bankkantoor-29012021.jpg

Senioren missen een bankkantoor, meldt seniorenorganisatie KBO-PCOB op basis van ruim 700 meldingen bij het Meldpunt Bank Dicht. Daarom roept de organisatie banken op om lokale servicepunten te openen: 'Soms is van de een op de andere dag een bankfiliaal dichtgegaan, zonder dat er een goed alternatief beschikbaar was', zegt directeur Marcel Sturkenboom. 

Om in kaart te brengen wat dit betekende voor de senioren opende seniorenorganisatie KBO-PCOB een Meldpunt Bank Dicht, om in kaart te brengen wat de sluitingen van bankkantoren heeft betekend voor senioren. Hieruit blijkt dat senioren verlangen naar fysieke bankkantoren: een plek waar je een vertrouwd gezicht ziet, vriendelijk te woord gestaan wordt en waar je even naar binnen kunt lopen. 

'Veel senioren kunnen prima overweg met internetbankieren, maar er is ook een groep die dit niet kan of er niet goed uitkomt en dan met vragen blijft zitten', aldus Sturkenboom.

Pamflet aangeboden aan grote banken

Om de boodschap extra krachtig te maken heeft KBO-PCOB een pamflet opgesteld waarin vijf belangrijke behoeften van de senior zijn opgenomen: 

1. Zorg voor persoonlijk contact
2. Wees bereikbaar
3. Houd de mogelijkheid om geld te pinnen en te storten
4. Wees digitaal aardig, want niet iedereen is digitaal vaardig 
5. Zorg voor een veilige bankomgeving 

KBO-PCOB heeft het pamflet aangeboden aan ABN AMRO, Rabobank en ING met het doel de behoeften van de senioren inzichtelijk te maken. 'We vragen de banken nu dan ook hier echt mee aan de slag te gaan. We rekenen op hen. Senioren zijn vaak trouwe klanten en met een lokaal servicepunt geef je diegenen die niet digitaal onderlegd is of om een andere reden een bankfiliaal nodig heeft, de kans om zelfstandig hun financiële zaken te doen.' aldus Sturkenboom.