background branding

Slager krijgt boete wegens verrot vlees

Stukken ham in verregaande staat van ontbinding, zuur ruikende rundvleessnippers en zwart- en groengekleurd spek met een laag slijm en muizenuitwerpselen. De 69-jarige slager uit Amstelveen werd eind vorig en begin dit jaar verscheidene malen betrapt toen hij verrot vlees te lang bewaarde. In sommige gevallen waren de producten zelfs bestemd voor de verkoop.

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde hem hiervoor dinsdag tot een boete van 8580 euro, waarvan 5680 euro voorwaardelijk. Ook legde zij W. een voorwaardelijke stillegging van zijn onderneming voor een jaar op. De straf is conform de eis van justitie.

Een inspecteur constateerde tussen november en februari vier maal dat de slager hoeveelheden van circa 60 tot circa 1500 kilo bedorven vlees in zijn vleesfabriek in Amstelveen of vrachtauto had liggen. Een van die keren was toen W. op de markt in Utrecht stond. Volgens de wet had hij de producten al lang moeten laten vernietigen.

De rechtbank nam het de ondernemer kwalijk dat hij ondanks de verscheidene waarschuwingen telkens opnieuw in de fout ging. Bij het bepalen van de straf hield zij wel rekening met zijn hoge leeftijd en het feit dat het financieel slecht gaat met zijn zaak, die de slager overigens nog dit jaar wil sluiten.

De slager ontkende dat hij het verrotte vlees wilde verkopen. Hij stelde dat hij er door zijn hartproblemen niet aan was toegekomen het op tijd te laten vernietigen. Voor zover bekend heeft de slager geen van de bedorven producten daadwerkelijk verkocht.

Bron: ANP.