'Slagers verkopen kalkoenvlees als lamsvlees'

Een aantal slagers verkoopt het veel goedkopere kalkoenvlees als lamsvlees. Dat blijkt uit een steekproef van het KRO tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

Het programma kocht bij tien verschillende slagers lamsvlees, maar in vier gevallen bleek het om kalkoen te gaan. De uitzending is donderdagavond.

Prijsverschil lamsvlees

Bij de slagers werden voorgesneden blokjes lamsvlees gekocht en werd daarna het DNA getest. Het gaat om verschillende goedkopere slagers in Den Haag. 'We merkten een enorm prijsverschil in lamsvlees, bij sommige slagers was het veel goedkoper dan bij de supermarkt', aldus KvW-verslaggever Teun van de Keuken. 'Een slager tipte ons dat er meer dan eens gefraudeerd wordt met lamsvlees.'

Paardenvleesschandaal

Het verhaal doet denken aan het recente paardenvleesschandaal. Vleesverwerker Willy Selten deed alsof hij rundvlees verkocht aan onder meer supermarkten, maar het bleek om het goedkopere paardenvlees te gaan.

Geen eerdere meldingen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA liet in een reactie weten graag te horen om welke slagers het gaat. 'Dan kunnen wij er werk van maken', aldus een woordvoerder. Er zijn volgens haar geen eerdere meldingen bekend van lamsvlees dat eigenlijk kalkoenvlees was.

Bron: ANP