background branding

Smartphone het vaakst geclaimd na vakantie

Nu de zomervakantie er weer op zit, is het hoogseizoen voor verzekeringsmaatschappijen begonnen met het afwikkelen van schades die via de reisverzekeringen worden ingediend.

De smartphone voert dit jaar de ranglijst aan onder de voorwerpen die het vaakst worden geclaimd, wegens diefstal, verlies of schade. Dat blijkt woensdag uit een inventarisatie van Europeesche Verzekeringen.

Vorig jaar stond de smartphone, nu goed voor 20 procent van alle claims, nog op de tweede plek in de top 10. Koffers en tassen stonden vorig jaar op 1 en dit jaar op nummer 2 (15 procent), gevolgd door de zonnebril (9 procent), de fotocamera (8 procent) en de portemonnee (6 procent).

De verzekeringsmaatschappij ziet dit jaar voor het eerst een 'voorzichtige toename' van het aantal schadeclaims van e-readers.'Mensen kijken kritischer naar polisvoorwaarden'

De Europeesche, een van de grootste reisverzekeraars in Nederland, ontving in de maanden juli en augustus in totaal 2.750 claims. Volgens een woordvoerster neemt het aantal fraudegevallen niet toe, ondanks de crisis. 'Mensen maken er wel meer werk van om ook de kleinere bedragen sneller te claimen. Ze kijken kritischer naar de polisvoorwaarden'', vertelt de zegsvrouw.

Net als Europeesche Verzekeringen, merkt ook Interpolis dat schades of diefstal van de smartphone vaker worden geclaimd. 'Daar zien we een behoorlijke stijging. En niet alleen tijdens de vakantie: mensen nemen steeds meer elektronica mee als ze de deur uit gaan, de kans op schade wordt daardoor ook groter', legt een woordvoerster uit.

Bron: ANP