Sociale aangelegenheden worden afgelast, zo kun je toch nog leuke dingen doen

20200316 coronavermaak.jpg

De komende paar weken is Nederland voor een groot deel op slot. Veel mensen werken thuis, de horeca gaat dicht en het wordt afgeraden om in grote groepen samen te komen. Dan slaat de verveling al snel toe. Hoe houd je jezelf bezig? En je kinderen? Radar geeft tips.

Houd online contact

We leven in het digitale tijdperk, dus zelfs zonder de deur uit te gaan, kunnen we met elkaar in contact blijven. Wil je even bijkletsen met een familielid of geliefde, zijn media als WhatsApp en Facebook een perfecte uitkomst. Videobellen is natuurlijk ook mogelijk, hierover meer in onderstaand artikel:

Videobellen: welke apps kun je gebruiken?

Houd je kinderen bezig

Ook je kinderen gaan de komende dagen je huis weinig meer uit. Waarschijnlijk heb je je handen vol om die in het gareel te houden. Kidsproof heeft een aantal leuke manieren bedacht om thuis spelletjes en activiteiten voor je kinderen te organiseren.

Kun je niet bij je kleinkinderen op bezoek, maar wil je daar wel contact mee houden? Ga dan videobellen! Je kunt bijvoorbeeld een boekje voorlezen en ondertussen een soort toneelstukje ervan maken. Ga creatief om met de beperkingen van het beeld en maak er wat leuks van!

(Bord)spelletjes via het internet

Die (klein)zoon die de hele dag achter zijn computer spelletjes zit te doen, is vaak helemaal niet zo antisociaal bezig. Grote kans dat hij met zijn vrienden via het internet in contact is. Nu is het nieuwste schietspel misschien minder aan jou besteed, maar er zijn zat leuke manieren om je online met je vrienden te vermaken.

Van veel bordspellen zijn ook online varianten gemaakt die je met je vrienden kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan Wordfeud (een soort Scrabble). Ook kun je Tabletop Simulator eens proberen. Daarmee kunnen veel verschillende bordspelletjes in 3D met je vrienden spelen.

Probeer ook de Jackbox Party Pack eens. Dat is een collectie spelletjes die je op groot scherm kunt spelen en bestuurt met je telefoon, bijvoorbeeld door tekeningetjes te maken of grappige antwoorden op vragen te geven. Veel videobelprogramma's bieden de mogelijkheid om je scherm door te sturen, waardoor je het ook via het internet kunt spelen.

Gratis luisterboeken

De komende weken zijn een goede tijd om achterstallig leesvoer in te halen. Als je een e-reader hebt, kun je die digitaal aanschaffen. Je kunt ze ook lenen via de Online Bibliotheek. Die bibliotheek heeft tot 6 april overigens ook een actie dat het aanbod aan gratis luisterboeken is vergroot. Daarover kun je meer lezen op de website van de Online Bibliotheek

Trek de natuur in

We vroegen aan onze lezers hoe zij de komende weken gaan doorbrengen, en veel mensen reageerden dat ze de natuur intrekken. De lente is aangebroken en het is mooi weer, dus dat nodigt uit om te wandelen. Let er daarbij natuurlijk wel op dat je gepaste afstand houdt van andere wandelaars, want het lijkt druk te worden in de natuurgebieden en het virus kan ook in de lucht blijven hangen.

Achterstallige klusjes inhalen

Veel lezers gaven ook aan dat ze wat klusjes in en rond het huis gingen doen. De tuin klaarmaken voor de lente, achterstallig onderhoud in het huis, de grote schoonmaak, et cetera. Je huis en jezelf goed schoonhouden is sowieso verstandig om het coronavirus te slim af te zijn.

Groene aanslag verwijder je simpel en makkelijk met deze tien tips

Films en series kijken

Tijd om wat films en wat series in te halen die je nog niet hebt gezien. Pak een dekentje erbij en ga schaamteloos onderuitgezakt op de bank zitten en een paar series inhalen. Je kunt op veel manieren series en tv-programma's terugkijken. Daarover in onderstaand artikel meer:

Geld besparen zonder tv-abonnement, zo doe je dat