Speciale berichtendienst beschikbaar voor daklozen

daklozenopvang.jpg

Een mobiele berichtendienst speciaal voor daklozen is vanaf donderdag ook actief in Utrecht en binnenkort volgen Noord-Brabant en Limburg. Via de dienst krijgen daklozen op hun mobiele telefoon informatie over bijvoorbeeld de opening van de winteropvang. Ook ontvangen ze opbeurende berichtjes voor een extra hart onder de riem.

Een jaar geleden werd de dienst in Amsterdam opgezet door het Leger des Heils, Vodafone en de Protestantse Diaconie Amsterdam. 'Tijdens de proef in Amsterdam merkten we dat de deelnemers de weg op straat steeds beter konden vinden. Via de berichten vergaarden ze informatie en kracht om hun leven weer op de rit te krijgen', aldus beheerder Luc Tanja.

Nieuwe daklozen

De dienst (Street Messenger) richt zich vooral op mensen die recent dakloos zijn geworden door bijvoorbeeld een scheiding, ontslag of slechte investering. Deze groep is extra kwetsbaar, omdat ze nog niet streetwise zijn en hard moeten werken om weer woonruimte en baan te krijgen.

Als volgende stap zijn daklozen in grote steden zoals Rotterdam, Den Haag en Groningen aan de beurt. Het ultieme doel van de initiatiefnemers is om alle daklozen via de mobiele telefoon te laten communiceren met organisaties die hen kunnen helpen.

Bron: ANP